Zeleninové guľky
- 28 minV kuchyni
- 59 minNičnerobenie
- 87 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Suroviny
- 120 g baklažánu
- 140 g mrkvy
- 120 g ružičiek karfiolu
- 1× veľká žltá cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- 30 g jemných ovsených vločiek
- 50 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate (nasekať najemno)
- 2 lyžice repkového oleja
- 420 g fazuľ v paradajkovej omáčke z 1 konzervy
- 100 ml vody
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Baklažán nakrájajte na väčšie kocky, mrkvu očistite a nakrájajte na väčšie kusy a karfiol rozoberte na ružičky. Takto pripravenú zeleninu vložte do stredne veľkého hrnca, zalejte vodou a varte domäkka (25 – 30 minút na strednom stupni ohrevu). Uvarenú zeleninu sceďte a nechajte chvíľku chladnúť v hrnci (10 – 15 minút).
Medzitým najemno nakrájajte cibuľu a prepasírujte cesnak. Pridajte k vychladnutej zelenine a všetko vidličkou roztlačte na malé kúsky. Potom pridajte zvyšné ingrediencie okrem oleja, fazule a vody, dochuťte soľou a korením a vytvarujte cca 16 rovnako veľkých guliek.
Vo väčšej panvici s hlbším dnom rozohrejte na strednom až vyššom stupni ohrevu olej a guľky opečte dozlatista (1 – 2 minúty z každej strany).
Potom ich zalejte fazuľou v paradajkovej omáčke a 100 ml vody. Zakryte pokrievkou a varte 8 – 12 minút, kým omáčka nezhustne. Podávajte teplé.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými