HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Baklažán nakrájajte na väčšie kocky, mrkvu očistite a nakrájajte na väčšie kusy a karfiol rozoberte na ružičky. Takto pripravenú zeleninu vložte do stredne veľkého hrnca, zalejte vodou a varte domäkka (25 – 30 minút na strednom stupni ohrevu). Uvarenú zeleninu sceďte a nechajte chvíľku chladnúť v hrnci (10 – 15 minút).

2

Medzitým najemno nakrájajte cibuľu a prepasírujte cesnak. Pridajte k vychladnutej zelenine a všetko vidličkou roztlačte na malé kúsky. Potom pridajte zvyšné ingrediencie okrem oleja, fazule a vody, dochuťte soľou a korením a vytvarujte cca 16 rovnako veľkých guliek.

3

Vo väčšej panvici s hlbším dnom rozohrejte na strednom až vyššom stupni ohrevu olej a guľky opečte dozlatista (1 – 2 minúty z každej strany).

4

Potom ich zalejte fazuľou v paradajkovej omáčke a 100 ml vody. Zakryte pokrievkou a varte 8 – 12 minút, kým omáčka nezhustne. Podávajte teplé.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu